Reg integral Montsià2023-07-05T13:40:22+02:00

REC INTEGRAL AL MONTSIÁ

Sistemes de reg i aprofitament de recursos hídrics a la comarca del Montsià

El millor equip de reg per a cultius situats al Delta de l’Ebre

El Montsià  es una comarca estretament lligada a l’agricultura i al riu Ebre, amb una reconeguda zona deltaica. Es tracta d’una regió amb característiques naturals i agrícoles particulars. La seva economia es basa sobretot en el sector primari amb una important agricultura de regadiu a la zona del delta, que gaudeix d’un clima mediterrani de litoral amb estius calorosos i hiverns temperats.

Gràcies a les característiques del Delta de l’Ebre, l’arròs és un dels principals cultius de la zona. Aquest aliment, que es cultiva en diferents varietats, és reconegut per la seva alta qualitat. Per produir-lo, és imprescindible un reg mitjançant un sistema d’inundació controlada, que té lloc durant la temporada d’estiu, fent servir canals i comportes per controlar el flux d’aigua als camps.

comarca del montsiá

A mesura que ens allunyem del delta i del riu, podem observar que cada vegada predominen els conreus de secà. Al llarg dels camps es poden trobar, sobretot fruites cítriques, com és el cas de les taronges, mandarines i llimones, cultius que es beneficien de la climatologia de la zona. També destaca el conreu de fruits secs, que tenen la característica de poder-se adaptar bé a les condicions del terra i les climatològiques. A més de les ametlles i avellanes, a la regió, aprofitant el clima càlid, també està molt estès el conreu d’hortalisses, entre les quals es troben tomàquets, pebrots, albergínies i carabassetes, tant a l’aire lliure com en hivernacles.

En aquesta comarca són habituals l’ús de sistemes com el reg per degoteig en els cítrics i hortalisses, ja que és un mètode que permet una distribució precisa de l’aigua i el reg per aspersió en camps més extensos.

A Fertirec som experts en gestió d’equips de reg, considerant les necessitats específiques de cada cultiu i del productor i sense oblidar l’adaptació a les condicions climàtiques ni aquelles tecnologies que garanteixen un ús eficient dels recursos hídrics. Posa’t en mans del nostre equip expert i deixa’t assessorar. Garantia de qualitat assegurada!

OPTIMITZAR EL SISTEMA DE REG

Els estudis que realitzem des de Fertirec ens permeten trobar i aplicar la millor solució al teu projecte agrícola.

ULTIMS PROJECTES

Amb un servei proper i professional, Fertirec t’ofereix la millor solució per al teu projecte agrícola.

Trato inmejorable, gente muy profesional y el ingeniero un fenómeno.

Gerard García Balagué

Mucho stock, personal muy competente.

Jean Medus

El ingeniero es una estrella de los sistemas de riego

Ferran Balsebre Sunye
Go to Top