Reg integral Baix Aragó-Casp2023-07-05T13:34:59+02:00

REC INTEGRAL AL BAJO ARAGÓN-CASP

El millor sistema de reg per a l’agricultura del Baix Aragó i Casp

Un conreu de gran qualitat mereix unes excel·lents instal·lacions hídriques

La comarca del Baix Aragó-Casp (Província de Terol) té una economia basada fonamentalment en els sectors agrícola i ramader, a més d’en les indústries agroalimentàries que produeixen derivats d’aquestes dues activitats. De fet, el sector primari és l’ocupació de més de la meitat de la població en una desena de municipis de la regió.

Concretament, en el cas de l’agricultura, és un important motor econòmic tot i les condicions adverses de l’entorn, on s’inclou una climatologia mediterrània amb estius calorosos i secs i hiverns freds. La regió, amb els anys ha estat capaç de treballar per enfortir aquesta activitat i convertir-la en referent amb productes tan destacats com l’oli d’oliva o fruites com el préssec, qualificats amb denominació d’origen.

mapa del bajo aragon

A la zona hi predominen els cultius de secà, que ocupen més del 80% de la superfície conreable. Entre aquests, els cultius més habituals són l’olivera, l’ametller o diferents tipus de cereals com el blat, l’ordi o el panís, que són plantacions amb una gran capacitat d’adaptació a les condicions climàtiques. D’altra banda, a més d’aquests, en els últims anys també hi ha hagut un considerable increment d’altres tipus de conreus, com és el cas de diverses hortalisses, cultivades tant a l’aire lliure com en hivernacles, arbres fruiters i vinya. Tot això ha estat possible gràcies als nous sistemes de reg que permeten una optimització de recursos.

En aquest sentit, la instal·lació de reg és sempre un factor de gran importància. Els sistemes més comuns en la regió són els de reg per degoteig i reg localitzat, especialment en els arbres fruiters i la vinya. Des de Fertirec som grans coneixedors d’aquests i altres mètodes i tenim una gran experiència treballant amb ells. Recomanem àmpliament aquests sistemes hidràulics a la zona, ja que són ideals per als conreus més habituals per la seva precisa distribució de l’aigua, la prevenció del malbaratament i l’afavoriment d’un ús més eficient del recurs hídric.

Així mateix, al Baix Aragó-Casp també és molt usual fer servir el reg per inundació, especialment en el cas dels cereals, ja que la comarca disposa d’una important xarxa de séquies i canals de reg.

Compta amb A Fertirec i nosaltres ens ocupem d’aspectes tan considerables com la gestió del reg amb tècniques com la seva programació adequada, el monitoratge de la humitat del sòl i l’ús de tecnologies de telemetria que optimitzin el consum d’aigua i redueixin els costos.

OPTIMITZAR EL SISTEMA DE REG

Els estudis que realitzem des de Fertirec ens permeten trobar i aplicar la millor solució al teu projecte agrícola.

ULTIMS PROJECTES

Amb un servei proper i professional, Fertirec t’ofereix la millor solució per al teu projecte agrícola.

Trato inmejorable, gente muy profesional y el ingeniero un fenómeno.

Gerard García Balagué

Mucho stock, personal muy competente.

Jean Medus

El ingeniero es una estrella de los sistemas de riego

Ferran Balsebre Sunye
Go to Top